Ta hjälp av Rot-avdraget när du renoverar ditt kök

ROT-AVDRAGET

Tack vare ROT-avdraget har många fler fått möjligheten att förverkliga sina målar- och renoveringsdrömmar hemma. Flertalet av våra privatkunder nyttjar ROT-avdraget som ger dig den fantastiska möjligheten att dra av upp till 50.000 kr per person och år. Ofta gör en sådan liten och billig åtgärd som målning ofta stor skillnad för hur hemmet upplevs visuellt och utöver det ökar även ofta värdet på din fastighet tack vare din uppgradering. Avdraget gäller både målning och renovering och vi utför båda tjänsterna.

30% i skattereduktion

Privatpersoner får en skattereduktion på arbetskostnaden (arbetstimmar) på upp till 30% med ROT-avdraget. Skattereduktion för material gäller dock inte. Du behöver inte vänta till nästa skattereduktion utan ditt reducerade belopp reflekteras och dras direkt på fakturan du får av oss. Du som köpare får alltså skattereduktionen direkt vid betalning. Du som är ute efter att få maximalt avdrag betalar halva arbetskostnaden (inklusive moms) till oss och vi begär sedan ut hälften av arbetskostnaden hos Skatteverket.  

Behöver du måla och/eller renovera i hemmet?

Vi utför tjänster som köksrenovering, golvrenovering och badrumsrenovering samt även mindre spackeljobb för att putsa till det lite inför målningen.

Då ROT-avdraget gäller både måleri och renovering, som båda uppdragen till större delen består av arbetstimmar och desto mindre material, kan vi hjälpa dig med hela avdraget på en och samma faktura.

Vad krävs för att få avdraget?

Om du under året inte utnyttjat hela avdraget och har en skattad inkomst, så räcker det som krav för att kunna ta del av avdraget.

För dig som vill fördjupa dig och läsa mer om de villkor som gäller för att få avdrag, kan du läsa mer om detta på skatteverkets hemsida om villkor för att få ROT-avdrag.

SÅ GÅR DET TILL NÄR DU ANVÄNDER DIG AV ROT-AVDRAGET

En steg-för-steg guide

Efter att du bestämt dig för att jobba med oss görs det tydligt att ROT-avdraget ska dras i och med att arbetet utförs.

Steg 1 - Ta fram uppgifter

För dig som bor i villa

Ta fram fastighetsförteckning samt namn och personnummer på de som ska använda ROT-avdraget så att du har det nära till hands.

För dig som bor i bostadsrätt

Ta fram bostadsrättsföreningens namn, organisationsnummer och lägenhetsbeteckning samt namn och personnummer på de som ska använda ROT-avdraget.

Steg 2 - Vi utför arbetet

Den önskade tjänsten utförs och när vi är överens om att allt är enligt förväntningarna är vi klara med arbetet.

Steg 3 - Du får fakturan

Skulle vi på förhand ha kommit överens om delbetalningar så kommer flera fakturor under arbetets gång, annars är det vanligt att du efter utfört arbete får en faktura på hela det kontrakterade beloppet minus skattereduktionsbeloppet.

Steg 4 - Du betalar

Du betalar fakturans restbelopp till oss. Nu är du i princip klar och du kan hoppa direkt till steg 7.

Steg 5 - Vi begär ersättning

Vi begär ersättning på det skattereduceradebeloppet från Skatteverket.

Steg 6 - Utbetalning sker

Vi får det skattereducerade beloppet utbetalat till oss (av Skatteverket). Du får en uppgift om att det är utbetalt och att beloppet tillgodoräknats dig preliminärt

Steg 7 - Din deklaration

När du deklarerar yrkar du på skattereduktion. Den är endast preliminär tills din slutgiltiga skatt fastställts. Beroende på om du bor i villa eller bostadsrätt så är det nu tar du fram uppgifterna från steg 1 ovan.

Viktigt att veta - undvik missförstånd i förväg

Om vi som företag av någon anledning inte får ut ersättning från Skatteverket är det viktigt att veta att det är du som köpare som är skyldig att betala.